Vad vi har att erbjuda:

Träden är av de välkända gamla sorterna,  men de är ympade med vildstammar eller med utvalda grundstammar som förutom vildstammens goda och starka egenskaper också har t.ex. hög tålighet mot extrem kyla. Vi använder Antonovka-äpplet från Sibirien som överlever -40Co.

Vår önskan är att vara billigare än andra trädproducenter, och har gjort mycket för att utveckla produktionsmetoden så att vi kan erbjuda en konkurrenskraftig produkt.

På vår webshop säljer vi träd från 50kr för ett 1 år gammalt träd, till 300 kr för ett stort 3-4-årsträd (Besök oss här.)

Vi är en plantskola i Blekinge, som har specialiserat sig på klimatsäkra fruktträd. Vi tror att klimatet kommer att förändras i framtiden; det ser ut som att klimatet kommer att bli mer extremt, med mer värme och torka om sommaren och mer kyla om vintern. Detta betyder att dina fruktträd måste kunna tåla såväl kraftig frost som uttorkning för att ge god och rikligt med frukt i framtiden. Vi väljer därför att ympa våra träd med rotstockar, som ger träden precis dessa egenskaper. Det är snabbväxande trädtyper – vildtyper eller motsvarande – med väldigt stora djupgående rötter.

Vi önskar också att bevara de gamla trädtyperna. Vårt ympningsmaterial kommer från vårt eget arboretum (”Elsebråne Pommet”) där vi har mer än 300 olika sorters fruktträd, som vi följer under ekologiska förhållanden, för att kunna välja ut de sorter som klarar sig bäst i Blekinges jord. Pommetet har gått med i  ett samarbete med plantskolan “De Gamle Sorter” v. Boi Jensen i Danmark och FAST i England, som har mer än 7000 sorters äppelträd från hela världen.

Vi säljer träd barrotade eller i krukor. Vi har 50.000 fruktträd på lager klara för försäljning och producerar över 20.000 träd om året.

Plantskolan är under direktör Pavlina Kordovas ledarskap, som också står för företaget “Mormors Bakeri” i Nötabråne, med café, restaurang och Bed and Breakfast.

%d bloggers like this: